Oppositiepartijen Ooststellingwerf willen debat over 'hoe het nu verder moet'

De raadszaal FOTO LOURENS LOOIJENGA

De oppositiepartijen van de gemeenteraad in Ooststellingwerf hebben in een gezamenlijke brief gereageerd op de afsplitsing van raadslid Edwin Meijerhof. Ze vragen om een extra raadsvergadering in augustus, waarin een „open en transparant debat plaatsvindt”.

Edwin Meijerhof maakte dinsdag middels een brief bekend zich af te scheiden van de fractie van Ooststellingwerfs-Belang. Hij gaat na het zomerreces verder als eenmansfractie. Hij laat een coalitie met een flinke minderheid achter: het college weet zich nog maar gesteund door 9 van de 21 zetels in de raad.. Een situatie die volgens de oppositiepartijen vragen oproept.

De oppositie stelt dat de urgentie voor een oplossing hoog is, maar vraagt, omdat een aantal raadsleden al in het buitenland op vakantie is, om een debat in augustus. In het debat moet besproken worden „hoe het nu verder moet” en wat de opties zijn.

De coalitie hield woensdagavond crisisberaad. Donderdag komt er een brief van de drie collegepartijen aan het college en de raad. Daarin wordt uitgelegd hoe de situatie is ontstaan en hoe de drie de verdere stappen zien.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Ooststellingwerf