Man uit Tolbert rijdt 161 op 80 kilometerweg bij Kollumerpomp

De Kwelderweg bij Kollumerpomp. FOTO GOOGLE STREETVIEW

Het Team Verkeer Noord-Nederland heeft donderdag twee personen aangehouden die beide met enorme snelheden over de Kwelderweg bij Kollumerpomp reden. Een 48-jarige man uit Tolbert klokte een snelheid van 161 kilometer per uur. Op de weg dwars door het Lauwersmeergebied geldt een snelheidslimiet van 80 kilometer per uur.

Omdat de man de snelheidslimiet met meer dan 100 procent overschreed vorderde de politie zijn rijbewijs in. Het verkeersteam laat weten dat de man een bekeuring van rond de  11 euro per kilometer staat te wachten. Daarnaast krijgt hij twee jaar een ‘proeftijd’ waarbij een overschrijding van meer dan 30 kilometer per uur het rijbewijs wederom twee maanden wordt ingehouden.

Zijn auto werd niet ingevorderd, want de auto stond niet op naam van de overtreder. ,,Soms vragen de omstandigheden om praktisch optreden. Als de auto niet op naam van de overtreder staat, beslist de officier van justitie vaak dat de auto teruggegeven moet worden. Dan hebben we een hoop werk ‘voor niks’”, zegt een lid van het verkeersteam.

Even later hield de politie nog een man aan voor een grove snelheidsovertreding. Een 21-jarige man, afkomstig uit Bulgarije, werd geklokt met een snelheid van 141 kilometer per uur.