Brandweer haalt jonge ooievaars en eieren uit nest na vondst twee gewonde ooievaars in Kollum

In het nest werden twee eieren en twee jonge ooievaars aangetroffen. De brandweer heeft deze uit het nest gehaald en aan de Fugelspits overhandigd. FOTO DE VRIES MEDIA

De brandweer van Kollum heeft donderdagavond twee jonge ooievaars en twee eieren uit een nest gehaald aan de Lauwersmeerweg bij Kollum. De brandweer werd opgeroepen omdat de twee ooievaars die op het nest zaten, een mannetje en een vrouwtje, gewond waren geraakt en omdat niet bekend was of het nest leeg was.

Eerder op de dag werd de Fûgelpits uit Moddergat gebeld dat er een gewonde ooievaar was aangetroffen door een omstander. De Fûgelpits heeft deze ooievaar toen meegenomen naar de opvang. Later op de dag werd er weer naar het vogelopvangcentrum gebeld met de melding dat er weer een ooievaar gewond was aangetroffen langs het fietspad.

De werknemers van de Fûgelpits hebben toen de brandweer ingeschakeld om te kijken of er wat in het nest lag. In het nest werden twee eieren en twee jonge ooievaars aangetroffen. De brandweer heeft deze uit het nest gehaald en aan de Fûgelpits overhandigd, die ze verder gaat verzorgen. De Fûgelpits gaat er vanuit dat de gewonde ooievaars mogelijk zijn beschoten.