Leeuwardense zamelt geld in voor dieren Australië

Leeuwarder Marleen Veenstra heeft in twee dagen al zeker 1500 euro ingezameld om hulp te bieden aan dieren die slachtoffer zijn van de branden in Australië.

Al in november startte Veenstra een eerste actie. Ook toen woedden er al bosbranden in Australië. ,,Een vriendin in Australië benaderde me vanwege de hevige branden bij haar en meldde dat de koala-opvang in Lismore donaties nodig had. Toen haalde ik - met hulp van Wings for Animals - al 725 euro op.”

Vorig weekend meldde zich via Facebook iemand bij Veenstra met de vraag of ze nog kon doneren. ,,Het vuur in Lismore is gelukkig gedoofd en de opvang daar heeft geen donaties meer nodig. Maar ik heb wel weer een oproep geplaatst want er zijn zo veel kleinere organisaties die geld nodig hebben nu. Die oproep is al heel vaak gedeeld en we hebben al meer dan 1500 euro binnen.”

Het geld dat Marleen Veenstra via Facebook inzamelt, gaat naar meerdere projecten. Onder meer naar het Currumbin Wildlife Hospital en naar gespecialiseerde dierenartsen die slachtoffers van de branden ter plekke kunnen helpen. Die kunnen met het geld noodzakelijke medische hulpmiddelen aanschaffen.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement