Leeuwardense zamelt geld in voor dieren Australië

FOTO ANP Foto: "STATE GOVERNMENT OF VICTORIA HANDOUT"

Leeuwarder Marleen Veenstra heeft in twee dagen al zeker 1500 euro ingezameld om hulp te bieden aan dieren die slachtoffer zijn van de branden in Australië.

Al in november startte Veenstra een eerste actie. Ook toen woedden er al bosbranden in Australië. ,,Een vriendin in Australië benaderde me vanwege de hevige branden bij haar en meldde dat de koala-opvang in Lismore donaties nodig had. Toen haalde ik - met hulp van Wings for Animals - al 725 euro op.”

Vorig weekend meldde zich via Facebook iemand bij Veenstra met de vraag of ze nog kon doneren. ,,Het vuur in Lismore is gelukkig gedoofd en de opvang daar heeft geen donaties meer nodig. Maar ik heb wel weer een oproep geplaatst want er zijn zo veel kleinere organisaties die geld nodig hebben nu. Die oproep is al heel vaak gedeeld en we hebben al meer dan 1500 euro binnen.”

Het geld dat Marleen Veenstra via Facebook inzamelt, gaat naar meerdere projecten. Onder meer naar het Currumbin Wildlife Hospital en naar gespecialiseerde dierenartsen die slachtoffers van de branden ter plekke kunnen helpen. Die kunnen met het geld noodzakelijke medische hulpmiddelen aanschaffen.