Weduwnaar omgekomen Karin Grijpstra: 'Toen de hond voor de deur stond, wist ik dat het foute boel was'

Het water waar Karin Grijpstra is gevonden. FOTO JARING RISPENS

Toen hij de hond voor de deur zag, wist hij direct dat het foute boel was. De weduwnaar van Karin Grijpstra vertelde bij Opsporing Verzocht over de dood van zijn vrouw.

Grijpstra werd op zondagochtend 23 februari dood aangetroffen door haar dochter. De 55-jarige vrouw lag in de sloot bij de oprit van hun huis aan De Wier in Koarnjum. Ze ging ‘s avonds de deur uit om de hond uit te laten. Haar man lag toen al op bed. ‘s Ochtends om zeven uur was het bed nog altijd leeg.

,,Ik werd wakker en zag haar niet’’, vertelt de weduwnaar. ,,Ik dacht dat ze voor de tv in slaap gevallen was. Dat gebeurde vaker. Maar daar was ze niet.’’ Toen hij hond Abe, een Deense dog, buiten voor de deur zag staan, wist hij genoeg. ,,Dit is foute boel.’’ Hij en zijn twee dochters gingen op zoek.

In de sloot werd de vreselijke ontdekking gedaan door één van de dochters. ,,Ik zag haar liggen en dat is een beeld dat je nooit meer kwijtraakt.’’ Het gezin omschrijft Karin Grijpstra als een hele lieve vrouw, die nooit chagrijnig was en altijd fluitend naar haar werk - ze was dierenartsassistente - ging. ,,Wat is de reden om zo’n vrouw, die met een puppy loopt, dit aan te doen? Dat kan ik niet begrijpen’’, aldus de weduwnaar, haast wanhopig. ,,Ze zei nooit rare dingen en dan gebeurt dit.’’

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag voor de derde keer aandacht aan de zaak. Het eerste vermoeden was dat Grijpstra door een misdrijf om het leven is gekomen, maar de politie houdt ook rekening met een noodlottig ongeval. ,,Ze had met niemand een conflict’’, aldus een woordvoerder.

Als er al sprake was van een misdrijf, zijn er volgens hem twee scenario’s: een persoonlijke aanval van iemand die haar patroon kende en haar opwachtte, of dat ze iemand ontmoette en dat er iets is voorgevallen. ,,Als buitenstaander val je direct op in Koarnjum. We denken ook dat een eventuele dader uit de buurt komt. Er is geen aanwijzing dat er vreemden in de buurt van het plaats delict zijn geweest.’’

Voorafgaand aan de uitzending waren er al 65 tips binnengekomen.

menu