Voorwaardelijke celstraf voor rolstoeler die wandelstok kapot sloeg op het hoofd van bejaarde man

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een 29-jarige rolstoeler uit Leeuwarden die op 24 december 2018 op het NS-station in Leeuwarden een 73-jarige man met een wandelstok mishandelde, is woensdag door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 10 weken.

De Leeuwarder zei dat hij zich al tijden bont en blauw ergerde aan mensen die onnodig gebruik maakten van de lift in het NS-station. Die dag was dat ook weer het geval en stapte een jongen met zijn fiets in de lift. In zijn drift raakte de verdachte met zijn de rolstoel de echtgenote van de bejaarde man.

De oudere man zei er iets van en dat schoot de rolstoeler in het verkeerde keelgat. Op het perron zocht hij de oudere man op. Bij de confrontatie die volgde was hij de 73-jarige met zijn wandelstok te lijf gegaan. Hij sloeg de man op het hoofd en de stok brak in drie stukken.

Het slachtoffer liep geen ernstig letsel op, maar zijn trouwring moest wel doorgeknipt worden, om letsel aan zijn vinger te kunnen behandelen. De Leeuwarder moet een schadevergoeding van 379 euro aan het slachtoffer betalen. Omdat de zaak oud was, legde de rechter een geheel voorwaardelijke celstraf op.