Lees terug: dag 3 rechtszaak ontvoering en mishandeling Groninger in de Groene Ster

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

De rechtszaak tegen de zes mensen die ervan verdacht worden een Groninger (toen 18 jaar oud) te hebben mishandeld en ontvoerd gaat vandaag (donderdag) verder.

De man uit Groningen werd vorig jaar in zijn woonplaats ontvoerd en naar de Groene Ster bij Leeuwarden gereden vanwege een drugsconflict. In het recreatiegebied is hij vervolgens zwaar mishandeld.

Tijdens de tweede zittingsdag nam één van de verdachten, een 27-jarige man uit Leeuwarden - de verantwoordelijkheid op zich. Het slachtoffer had verklaard dat er minstens drie mannen bij betrokken waren.

Het Groninger kampt sinds het voorval onder meer met ptss en een slaapstoornis. Hij vorderde ruim 22.000 euro. De advocaat van het slachtoffer vertelde tijdens de eerste dag van de behandeling dat de claim 20.000 euro smartengeld en ruim 2.000 euro aan materiële schade betreft, zoals tandartskosten en het eigen risico van de zorgverzekeraar.

Voor de behandeling van de zaak zijn vier dagen uitgetrokken. Volg hieronder de ontwikkelingen van deze derde zittingsdag.

Lees hier het liveblog terug van dag één en lees hier hoe de tweede dag in de zaak verliep.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden
Rechtbank