Vijf medewerkers van chirurgische verpleegafdeling MCL besmet met coronavirus

MCL. Foto: Anton Kappers - Thomasson

Vijf medewerkers van de chirurgische verpleegafdeling van het MCL in Leeuwarden zijn besmet met het coronavirus. Zij zitten thuis in quarantaine.

Een medewerker die ziek thuis zit, bleek drager te zijn van het virus. MCL deed aanvullend onderzoek en daaruit bleek dat vier andere medewerkers van de afdeling ook besmet zijn.

Alle 25 patiënten en medewerkers van de afdeling (afdeling U, chirurgie) worden nu getest op het virus, ook vindt er contactonderzoek plaats. Bezoek op de afdeling is voorlopig niet mogelijk. ,,Iedereen die op de afdeling is geweest, wordt nu onderzocht’‘, zegt woordvoerder Gerard Akkerman. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld fysiotherapeuten. ,,Het kan gauw oplopen tot tientallen mensen die je nu gaat testen. De situatie kan per dag veranderen.’‘

Woordvoerder Frits Mostert laat woensdagavond weten dat alle resultaten tot nu toe negatief zijn. ,,We hebben vandaag vele tientallen testen gedaan, we wachten de resultaten met spanning af’’, zegt Mostert.

Operaties waarbij patiënten op de betreffende afdeling zouden worden opgenomen, zijn afgezegd. Voorlopig gaat het om acht operaties.

De zorg op andere afdelingen in het MCL gaat door zoals gebruikelijk.