Vechtpartij en geen anderhalve meter: café in Leeuwarden gesloten

FOTO AS Media

Op gelaste van burgemeester Sybrand Buma, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân, is maandagavond rond 22:30 uur een café aan de Hoekstersingel in Leeuwarden gesloten. De coronamaatregelen werden er niet nageleefd en er is een vechtpartij geweest.

Het gaat om café Blauwhuis, gelegen aan de Hoekstergracht. In de middag werd er door Stadstoezicht al gezien dat de 1,5 meter op het terras niet nageleefd werd, daar is melding van gemaakt. Toen aan het begin van de avond ook nog een melding van een vechtpartij bij hetzelfde café kwam, was de maat vol.

De politie en Stadstoezicht kwamen op die vechtpartij af. Meerdere personen waren met elkaar op de vuist gegaan, hierbij zijn zeker twee personen gewond geraakt.

Ook werd door de politie gezien dat er meer dan 30 personen in het café waren en dat de anderhalvemeter-regels aan de laars werden gelapt. Daarop heeft Buma besloten de horecagelegenheid te sluiten.

De sluiting kan ingetrokken worden wanneer de uitbater van het café met een plan van aanpak komt, waaruit blijkt dat er maatregelen worden genomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden