Van Wijnen grootste kanshebber om Cambuurstadion te bouwen

Een schets van het nieuwe stadion bij het WTC.

Niet Dijkstra Draisma maar Van Wijnen heeft de beste papieren om het nieuwe Cambuurstadion te bouwen. Ontwikkelaar Wyckerveste neemt daarover binnenkort een besluit.

,,Van Wijnen heeft meer ervaring met het bouwen van stadions”, verklaart Frank Meijer van Wyckerveste de voorkeur. Onder meer het Abe Lenstra stadion is door Van Wijnen gebouwd, en ook de Adelaarshorst van Go Ahead Eagles werd door hen onder handen genomen.

Hoofdsponsor

Omdat Dijkstra Draisma vanaf het begin bij de plannen voor een nieuw stadion betrokken was en daarnaast hoofdsponsor is van Cambuur, werd er door veel mensen vanuit gegaan dat ze ook het stadion zouden bouwen.

Lees ook PREMIUM | Wanneer begint de aanleg van het Stadionplein?

Samen met Wyckerveste vormt Dijkstra Draisma het plan Stadion Ontwikkeling Cambuur. Behalve een nieuw stadion behelst het plan ook de komst van een Leisure Dome, winkels, horeca en supermarkten bij het WTC.

Frank Meijer van Wyckerveste kan zich voorstellen dat Dijkstra Draisma teleurgesteld is over de voorkeur voor Van Wijnen. Dijkstra Draisma wilde niet reageren op de voorkeur van Wyckerveste voor Van Wijnen.

Grote rol

Ondanks die voorkeur heeft Dijkstra Draisma een grote rol bij het bouwen. ,,Voor alles behalve het stadion heeft Dijkstra Draisma bouwrechten. Ze bouwen de appartementen aan de Snekertrekweg (onderdeel van de plannen), de supermarkten en de kans is groot dat ook de Leisure Dome door hen wordt gebouwd.”

Sinds de presentatie van de plannen voor het nieuwe Cambuurstadion (voorjaar 2017) zijn de geraamde bouwkosten flink gestegen: van 28 miljoen naar 33 miljoen euro.