Van Rossems bezoeken Leeuwarden voor 'Hier zijn de Van Rossems'

FOTO PROVINSJE FRYSLAN

Voor het nieuwe seizoen van het televisieprogramma ‘Hier zijn de Van Rossems’, waarin historicus Maarten van Rossem en zijn broer Vincent en zus Sis steden verkennen, zijn donderdag opnames gemaakt in Leeuwarden.

Het is nog onduidelijk welke plekken de Van Rossems allemaal hebben bekeken. In ieder geval gingen ze op bezoek op het provinciehuis en bij Tresoar. Daar bekeken ze onder meer de Steateseal en poseerden bij een beeld van Pieter Jelles Troelstra. Overigens lijkt Sis ditmaal niet met haar broers meegekomen.

Franeker

In 2017 waren de Van Rossems in Franeker. Ze bezochten er het achttiende-eeuwse planetarium van Eise Eisinga en ook de historie van de universiteit kwam aan bod. Ook gingen ze naar het Sjûkelân om de regels van het kaatsen te leren.

Lees ook: Maarten, Sis en Vincent van Rossem zijn in Franeker en leren de regels van kaatsen

De drie Van Rossems laten elkaar plekken zien die de anderen nog niet zo goed kennen en vertellen elkaar verhalen die daarbij horen. Maarten doet dat vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent als expert op het gebied van architectuur.

De aflevering in Leeuwarden wordt in februari 2020 uitgezonden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden