Twee maanden celstraf voor Leeuwarder (46) die contactverbod Hells Angels schond

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een 46-jarige man uit Leeuwarden moet voor zestig dagen terug de cel in wegens het overtreden van zijn contactverbod met de Hells Angels. Dit heeft de rechtbank Noord-Nederland bepaald.

De man had nog een resterende celstraf van ruim 4,5 jaar, toen hij in april werd opgepakt, omdat uit onderzoek was gebleken dat hij wel degelijk in contact zou staan met de Hells Angels.

De man was na een jarenlange gevangenisstraf in april 2019 voorwaardelijk vrijgelaten. Voorwaarden voor zijn vrijlating waren dat hij geen contact zou hebben met leden van de Hells Angels en dat hij niet op de terreinen en in clubhuizen van de motorclub mocht komen.

De man hoeft niet zijn gehele resterende celstraf uit te zitten, omdat het volgens de rechtbank niet bewezen is dat de man daadwerkelijk binnen is geweest of op het terrein van de motorclub was. Het locatieverbod heeft hij dus niet geschonden.

Wel heeft de man het contactverbod meerdere malen overtreden tussen oktober 2019 en 1 februari van dit jaar. Daarvoor moet de man alsnog 60 dagen celstraf uitzitten.