Het begon twee jaar geleden met een omgebouwde bakfiets waarmee hij churros, de Spaanse zoete deegslingers, verkocht op evenementen en festivals. Camiël Valladares, alias Señor Churro, stond in Leeuwarden (Psy-Fi), Dokkum (Admiraliteitsdagen) en Amsterdam (Kerstmarkt). Een vliegende start. Maar helaas zette corona een streep door de rekening. Alle festiviteiten afgeblazen.

Noodgedwongen koos Valladares een andere route. Hij regelde een keuken in het Maria Annastraatje in Leeuwarden en ging door met zijn andere specialiteit: paëlla. Dagverse maaltijden, die je kunt afhalen of laten bezorgen.

Aangespoord door buurvrouw Maike, die een mail stuurde met al deze details over haar zo ijverig kokende buurman, hoeven we niet lang na te denken. We bestellen per ommegaande en dat kan gewoon met een whatsapp. Helaas. Uitverkocht. Je moet er op tijd bij zijn, want Camiël is geopend van donderdag tot en met zondag en op is op. Maar we houden vol en de tweede keer is het raak.

We krijgen een app dat de bestelling is gelukt en dat er tussen 16 en 18 uur zal worden aangebeld. We krijgen ook weer keurig een appje dat het misschien ietsje later wordt. Nou dat valt reuze mee. Nog voor 18 uur staat er een gemondkapte bezorger op de stoep. Met een papieren tas met inhoud en mondelinge toelichting.

Als we uitpakken valt meteen op dat alles in kartonnen bakjes zit en op kartonnen bordjes ligt. Er liggen alleen twee velletjes aluminiumfolie over de borden met tapas en desserts. Dat stemt alvast vrolijk. Op meen bijgevoegde ansichtkaart staat een scancode voor een Spaanse Spotify-playlist en een voor het complete menu. Señor Churro is absoluut digitaal up-to-date.

loading

We scannen de code in van de Spotify-playlist en ons Spaanse avondje gaat van start. We beginnen met een grote schaal met tapas, smakelijke Spaanse borrelhapjes. Op ons nadrukkelijk verzoek zonder vlees. We missen niks. Op het bord onder andere manchego met kweepeer, Spaanse tortilla, huisgemaakte aioli met picos (Spaanse toastjes), olijven, pistachenootjes en twee gevulde pepers. Verder nog twee porties tomaten/paprika-salade met een heel lekkere dressing. Eigenlijk bedoeld voor bij het hoofdgerecht, maar wij prikken de bekers nu al leeg.

We drinken de twee bestelde flesjes cider uit San Sebastiaan erbij, de we in de versie met peer net iets te zoet vinden. Volgende keer doen we de dry apple, beloven we elkaar alvast. Want dat dit vraagt om een herhaling is ons na het voorgerecht al duidelijk.

De twee porties paella, een met giga gamba’s (Paello con Gamba) en een vega met groene asperges, snijbonen, verse paprika, tomaat, doperwten en rozemarijn (Paella Verde) moeten we nog even opwarmen in een koekenpan. Het instructiefilmpje zegt: beetje olie, scheutje water. Of andersom. Kan niet misgaan en is zomaar klaar. Oven of magnetron kan ook, trouwens.

Het levert een hoofdgerecht op bestaand uit twee royaal gevulde borden vol kleur én smaak. Krakend verse groenten en een ongepelde garnaal. Mag de pret niet drukken. De vega-variant is duidelijk een stukje kruidiger dan die met de gamba’s.

loading  

En dan moeten we nog aan het dessert beginnen. We kozen gulzig voor de Plato de Postre. Een proeverij van alle desserts, zodat we ook niet hoeven te kiezen. Op het bord liggen dubbele porties Pastel de Chocolate, Pastel de Santiago en Pastel de Nata. Ofwel een huisgemaakte brownie met noten, kersen, een scheutje likeur en een laagje witte chocolade, een knapperig gebakje gevuld met custard room en een typisch Spaans amandeltaartje uit Santiago de Compostela.

Gaat ook helemaal op.

Het is natuurlijk hartstikke sneu voor Señor Churro dat zijn bakfiets tijdelijk op non-actief staat. Maar van dit alternatief, dagverse paella thuis bezorgd krijgen of zelf ophalen (kan ook en scheelt bezorgkosten), worden wij wel heel blij. Een geslaagd Spaans avondje, dat vraagt om herhaling.

www.senorchurro.nl

Maria Annastraatje, Leeuwarden

06 52637575

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden
Hete Soep
Eten & drinken
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct