Thuis te druk? Werk ergens anders

Gerrie Tiemersma stelt haar kapsalon beschikbaar als werkplek. EIGEN FOTO

Bedrijven die de deuren moeten sluiten vanwege de coronamaatregelen of waar de werknemers thuiswerken, stellen hun ruimte beschikbaar voor wie de rust zoekt.

Twee werknemers zijn er hoogstens aanwezig op het kantoor van Makelaardij Mid-Fryslân in Grou, vertelt Bregt Elgersma. De ruimte boven voor besprekingen wordt helemaal niet gebruikt. Dat bracht het kantoor op het idee deze plek aan te bieden voor mensen die een rustige werkplek zoeken.

,,Collega’s van mij hebben ervaren hoe het is om thuis te werken met de kinderen erbij. Dat is een lastige combinatie.’’ Per dag of dagdeel kan één iemand de ruimte – met wifi – gebruiken. De makelaar vraagt er een kleine vergoeding voor.

Kapsalon

Gerrie Tiemersma uit Franeker ging aan het schuiven in haar kapsalon Steil Achterover aan huis. De wasbak ging eruit, de spiegels die op schilderezels staan, zijn verplaatst en zo creëerde ze ruimte voor een rustige werkplek. ,,Mocht je thuis krankjorum worden, wil je alleen zijn met de stilte, in alle rust dat jurkje naaien, dan kan ik iets voor je betekenen’’, schrijft ze.

Ze woont in een pand dat vroeger twee woningen was, zodat de kapsalon een eigen voordeur heeft en eigen trapopgang. Er is een toilet aanwezig, een keukenblok en wifi. ,,Ik kan toch niets nu ik mijn klanten niet mag helpen. Dan staat het maar leeg.’’

De eerste gegadigde is er al. Iemand die rustig wil schilderen en knutselen en daarvoor de kapsalon opzoekt. ,,Diegene wil er een vergoeding voor geven. Dat is mijn insteek niet. Het was gewoon een spontane ingeving, hoewel ik alle support kan gebruiken.’’

menu