Studenten NHL Stenden winnen visitor management-wedstrijd

FOTO NHL STENDEN

Studenten van NHL Stenden Hogeschool hebben een wedstrijd gewonnen met een app om bezoekersstromen in steden en regio’s te managen.

De wedstrijd draaide om ‘visitor management’, de manier om veilig toerisme mogelijk te maken in een anderhalvemetersamenleving. De UNTWO Students League zette een wedstrijd op touw en daagde studenten uit om in drie weken tijd innovaties en ideeën voor de toerisme-industrie in Nederland te ontwikkelen.

De app GemQuest van de studenten van de studie Tourism Management kwam als winnaar uit de bus. Het is een augmented reality-game, waarmee gebruikers verborgen parels kunnen vinden via de camera op hun telefoon. Op basis van de locatie van de gebruiker, worden de ‘parels’ in de buurt aangegeven met daarbij informatie over de drukte op dat moment. Ook geeft de app suggesties, als de dichtstbijzijnde bezienswaardigheid te druk is.

De oplossing is door de jury beoordeeld als out-of-the-box. Het winnende team van Nina Bittner, Johanna Tyska, Annemiek Schuitema, Jan Hoffmann, Lea Richter en Bonne Noorman won een sponsorprijs vanuit Kennisnetwerk Destinatie Nederland en vanuit UNWTO een professionele privilege met toegang tot een internationaal netwerk in de publieke en private sector.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden