Straatrover steelt tas van fiets in Leeuwarden

FOTO PIXABAY

Een straatrover heeft dinsdagmiddag een vrouw beroofd van haar tas op de Rengerslaan in Leeuwarden.

Tijdens het fietsen voelde ze dat er iemand aan haar fiets zat. Toen de fietsster omkeek, bleek de dief haar tas, die op de bagagedrager was bevestigd, aan het losmaken was. Kort daarna ging hij ermee vandoor.

De vrouw zette de achtervolging in richting de Spanjaardslaan. Bij het Rengerstunneltje trof het slachtoffer de dief aan, een man op een grijze damesfiets. Daar wist ze haar telefoon van hem af te pakken. Omstanders met een kinderwagen vonden haar portemonnee even verderop en kwamen die teruggeven. De dader vluchtte naar het Rengerspark, maar kon niet gepakt worden. Een zoekactie in de omgeving leverde geen resultaat op. De politie is daarom op zoek naar meer getuigen.

De straatroof op Rengerslaan vond plaats rond 15.10 uur. De dief betrof een man van rond de 1.80 meter met een slank postuur en een blanke huidskleur. Hij heeft half, lang sluik grijs haar en een onverzorgd uiterlijk met een stoppeltjes baard en ingevallen wangen. De man droeg een grijze trui en een donkere broek. Zijn leeftijd kon het slachtoffer moeilijk inschatten. Ze omschrijft hem als ouders dan dertig jaar. Hij sprak vloeiend Nederlands.

menu