'Prostituees kunnen mogelijk niet naar huis'

Weaze.

Niet alleen horeca moet dicht, ook seksclubs moeten de deuren sluiten. En dat levert problemen op, want waar moeten de prostituees naar toe?

,,Ik heb net de dames geïnformeerd over de maatregelen die genomen worden. En veel dames weten niet of ze nu terug naar huis kunnen, naar Roemenië of Bulgarije bijvoorbeeld.”

Dat zegt Danny Sesseler, exploitant van Love N’ Joy op de Leeuwarder Weaze. Formeel zegt Sesseler nog niet te weten of hij werkelijk moet sluiten. ,,Wij zijn geen bordeel of seksclub maar ik ben een raamexploitant en de dames zijn zelfstandigen. Dat is niet genoemd tijdens de persconferentie. Al denk ik dat het realistisch is dat ik ook de deuren moet sluiten.”

Omdat nog niet duidelijk is of prostituees uit bijvoorbeeld Bulgarije nog naar huis kunnen, zegt Sesseler er in ieder geval voor te zorgen dat ze een dak boven het hoofd houden en te eten krijgen. ,,Vijf dames verblijven in een woning van ons, die kunnen blijven ook al hebben ze nu geen inkomsten. Daar zorg ik voor.” Volgens Sesseler werken er op het moment zo’n vijftig dames op de Weaze.

Lees ook | Alle scholen en horeca dicht in strijd tegen coronavirus

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden
Coronavirus