Politie heeft weinig aanknopingspunten en schaalt af in onderzoek naar dood Karin Grijpstra

Bloemen bij de oprit voor de woning. Foto: Niels Westra

Het onderzoek naar de dood van Karin Grijpstra (55) gaat door, maar de politie schaalt wel af. Dit heeft te maken met een gebrek aan aanknopingspunten.

Omdat de politie er nog niet van overtuigd is dat Grijpstra door een ongeval om het leven is gekomen, is het onderzoek nog geen gesloten boek. Het onderzoeksteam is wel in aantal teruggegaan. Grijpstra werd op zondag 23 februari in het water aan De Wier in Koarnjum gevonden.

Volgens het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), dat meerdere scenario’s heeft onderzocht, is het uiterst onwaarschijnlijk dat Grijpstra is aangereden. Zowel een misdrijf als een ongeval wordt niet uitgesloten. Ook de combinatie van een misdrijf, gevolgd door een ongeval wordt als mogelijkheid gezien. ,,Zolang we niet overtuigd zijn van het feit dat het hier om een ongeval gaat, sluiten we het onderzoek niet definitief’’, aldus de politie.

Volgens de politie blijft het een complex onderzoek met weinig aanknopingspunten. ,,We kunnen ons voorstellen dat het voor de nabestaanden moeilijk is dat nog steeds onduidelijk is wat er met Karin is gebeurd.’’ De familie van Grijpstra blijft de beschikking houden over een familierechercheur bij wie ze met vragen terecht kunnen.

Lees ook | Wat is er met Karin gebeurd? Het is het eerste waar heit Grijpstra (79) ‘s ochtends aan denkt en het laatste waar hij ‘s avonds aan denkt

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden