Personeel sjouwt dozen uit Foot Locker Leeuwarden, voor de winkel is het over en uit

Personeel sjouwt maandagmiddag in Leeuwarden dozen uit de winkel in een busjes van UPS. FOTO LC

Foot Locker sluit zijn enige winkel in Friesland. Het personeel was maandagmiddag bezig de zaak aan de Wirdumerdijk in Leeuwarden te ontruimen.

De Leeuwarder winkel is onderdeel van een groot Amerikaanse concern dat vooral sneakers verkoopt. Wereldwijd zijn er bijna 3000 vestigingen verspreid over 28 landen. Nederland telt 30 filialen.

Het bedrijf kondigde een tijdje geleden aan dat er ‘gealloceerd’ zou worden. In de praktijk betekent dit dat vooral winkels in kleinere steden het risico lopen te sluiten, terwijl er in grote steden Foot Lockers open gaan.

Afslanken

Veel grote ketens zijn bezig af te slanken. Ook voegen ze formules samen. De Leeuwarder binnenstadsmanager Hayo Galema waarschuwde onlangs dat Leeuwarden als relatief kleine stad wankel staat wanneer directies heroverwegen in welke stad ze winkels willen sluiten of openen.

Op de Facebookpagina van de Leeuwarder vestiging staat dat de winkel definitief gesloten is, maar niet waarom. Op het hoofdkantoor van Foot Locker in Nederland was maandag niemand bereikbaar voor een toelichting.
 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden
Winkels