Paleis van Justitie kleurt blauw-geel voor uitspraakdag, Cambuur-vlag wappert op de Oldehove

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Het is een leuke geste naar de stad: het Paleis van Justitie in Leeuwarden is deze week in blauw-gele doeken verpakt.

Het gebouw wordt opgefrist en de steigermannen kozen voor de Leeuwarder stadskleuren, die ook door Cambuur worden gedragen. Cambuur kijkt met grote spanning uit naar de uitspraak in het kort geding over de promotie richting de eredivisie.

Vlaggenactie

Sowieso kleurt de stad vandaag (donderdag) geelblauw. Cambuur verkocht de afgelopen dagen meer dan 500 ‘Cambuur Komt Eraan’-vlaggen. Die kunnen supporters op de dag van de uitspraak - en natuurlijk op iedere andere dag - uithangen.

De vlag kost 19,64 euro, een verwijzing naar het jaar waarin Cambuur werd opgericht. De opbrengst wordt gebruikt voor de juridische strijd tegen de KNVB. Op de vlaggen staat de tekst ‘#CambuurKomtEraan!’.

Eén van die vlaggen wappert fier op de Oldehove, de plek waar Cambuur in 2013 nog een groot feest vierde toen het promoveerde naar de eredivisie.

Deze is donderdag door trainer Henk de Jong omhoog gehesen. ,,Hij hangt hoor’‘, zei De Jong toen hij weer beneden was. ,,Dit is een spannende dag. We gaan van een sportieve uitslag uit. Dat betekent voor ons goed nieuws. Daar gaan we van uit. De vlag uit allemaal!’‘

Promotie

De Leeuwarders willen dat de bond hen alsnog laat promoveren naar de eredivisie. Cambuur en De Graafschap stevenden af op promotie, tot de competitie vanwege de coronacrisis werd stilgelegd en later zelfs beëindigd. De KNVB besloot geen promotie en degradatie toe te passen.

De uitspraak is donderdagavond om 19.00 uur en is live te volgen op deze site, lc.nl.

loading