Oplichter stuurt nepmails over gemeentelijke belastingen rond in gemeente Leeuwarden

Het Leeuwarder stadhuis Leeuwarden aan de zijde van het Hofplein. Foto LC/Erwin Boers.

Een aantal bewoners van de gemeente Leeuwarden heeft de afgelopen tijd een e-mail ontvangen waarin hen wordt opgedragen snel een openstaande rekening van de gemeentelijke belastingen te betalen. Deze mails zijn nep, zo meldt de gemeente, en worden door een oplichter verzonden.

De afzender is een oplichter die zich voordoet als gerechtsdeurwaarder Euroloans & Partners. In de mail wordt gesteld dat er een openstaand bedrag betaald moet worden. Andere mensen kregen geen e-mail, maar een sms’je. In de sms staat dat de geadresseerde nog een openstaande schuld heeft bij de Belastingdienst en dat de deurwaarder donderdag voor de deur zal staan.

Een aantal bewoners belde de gemeente met het verontrustende nieuws over de nepmails, hierop waarschuwt de gemeente de inwoners voor de mailtjes.

Het advies luidt: ontvang je een mailtje van Euroloans & Partners? Betaal niet, klik niet op de links in de mail en open geen bijlagen. Mocht je al geld overgemaakt hebben aan de oplichters? Dan kun je aangifte doen bij de politie.

loading