Ontwikkeling nieuw Cambuurstadion ligt stil

De voorzijde (westkant) van het nieuwe Cambuurstadion achter het WTC in Leeuwarden. Impressie Widdershoven architecten

Het nieuwe Cambuurstadion wordt weer later opgeleverd. Pas op zijn vroegst in april 2022 is het nieuwe stadion klaar. Als de betrokken partijen tot een akkoord komen. Dat is vandaag bekend geworden.

Oorzaak van de nieuwe vertraging is dat de ontwikkelaars van het stadion en Cambuur zelf nog geen akkoord hebben over hoe het stadion straks wordt opgeleverd. Ook is de financiering van het project - dat naast het stadion bestaat uit winkel- en leisureruimten - nog niet rond, zo staat te lezen in een brief die aan het einde van de middag naar de gemeenteraad is gegaan.

Omdat de financiering nog niet rond is, en ook Cambuur nog geen overeenstemming heeft met ontwikkelaar Wyckerveste, worden er geen vergunningen afgegeven. En stopt ook de gemeente met voorbereidende werkzaamheden zoals het bouwrijp maken van de grond.

In de brief stelt de gemeente dat het onduidelijk is hoe lang het gaat duren voordat de partijen er uit zijn. Cambuur, Wyckerveste en Dijkstra Draisma gaan wel met elkaar om de tafel om de problemen op te lossen.