McDonald's met terras en McDrive bij WTC/Cambuur: kan het dit jaar al open?

Visualisatie van het nieuwe McDonald'srestaurant dat in het Leeuwarder WTC-gebied moet verrijzen. BRON TROVIS ARCHITECTUUR

Na de supermarkten heeft ook McDonald’s een vergunning aangevraagd voor het WTC-gebied. Een aanvraag voor het stadion is er nog niet.

Toen de Leeuwarder gemeenteraad vorige zomer akkoord ging met de plannen voor het WTC/Cambuurgebied, leek de bouw snel te beginnen. Toch zijn voor veel onderdelen nog altijd geen bouwaanvragen ingediend, waaronder die voor het stadion zelf.

De vergunningaanvraag van McDonald’s ligt er nu wel. De snackketen bouwt een restaurant van twee bouwlagen en een McDrive op het nieuwe Stadionplein ten zuiden van de Elfstedenhal. Op het dak komen zonnepanelen.

Terras

Het restaurant krijgt aan de westzijde een terras van 245 vierkante meter. Het wordt omheind met een haag. Op het terras komt een speeltoestel. Wie met de auto de McDrive wil bezoeken, moet uitgaan van een doorrijhoogte van 2,80 meter.

Vorige maand kwam de gemeente met een bijgestelde planning voor het WTC-gebied. Of de coronacrisis nog tot uitstel leidt, valt moeilijk te voorspellen.

Volgens de meest recente planning kan McDonald’s halverwege de zomer starten met bouwen, zodat het pand voor het einde van dit jaar klaar is. Snel daarna volgen waarschijnlijk supermarkten Jumbo en Aldi, die zich rond februari volgend jaar vestigen aan de noordzijde van het oude WTC-complex.

De gemeente gaat ervan uit dat het Cambuurstadion omstreeks december 2021 klaar kan zijn.