Leeuwarders aangehouden voor geluidsoverlast in Leeuwarden

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

De politie kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag vijf meldingen van geluidsoverlast binnen. De ene overtreder kreeg daarvoor een waarschuwing, terwijl anderen werden gearresteerd.

Een arrestatie volgde in een woning aan de Jan van Scorelstraat in Leeuwarden. Daar was om 1.30 uur een bewoner zo luid aan het facetimen dat de buren er last van hadden. Omdat deze persoon boetes had openstaan, werd hij gearresteerd en ingesloten.

Ook aan het Zuidvliet volgde een arrestatie. Rond middernacht zorgde een bewoner daar voor de zoveelste keer voor geluidsoverlast. Er werden meerdere lachgasflessen in beslaggenomen en de bewoner wilde nergens aan meewerken. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Er werd pepperspray gebruikt en de verdachte, een 26-jarige Leeuwarder, werd voorzien van transportboeien.

De overlastveroorzaker van een woning aan de Bagijnestraat kwam er met een waarschuwing vanaf. Bij een volgende overtreding volgt een boete. Hetzelfde geldt voor een bewoner van de Ubbo Emmiuslaan. Een bewoner van de Frederik Ruyschstraat kreeg een boete voor de overlast.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden
112 nieuws