Leeuwarder tweede bij kampioenschap veilige vrachtwagenchauffeurs

FOTO NK Veiligste Chauffeur

Vrachtwagenchauffeur Marco Dijkstra uit Leeuwarden is tweede geworden bij het NK Veiligste Chauffeur in Leeuwarden. Aan de wedstrijd namen ruim duizend bestuurders deel, Martin Kolff uit het Zuid-Hollandse Dirksland ging er met de winst vandoor.

Kolff was in 2018, bij de eerste editie van het NK Veiligste Chauffeur, al tweede geworden, destijds achter de Fries Johannes Ritsma. ,,Er stond bij mij veel spanning op, maar die is er nu gelukkig af. Ik drink er een colaatje op. Nee, geen alcohol, want ik moet nog naar huis rijden”.

Achter Kolff eindigden Marco Dijkstra uit Leeuwarden (Bakker Transport) en Danny Henskens uit Berhem (Van der Nat Transport) respectievelijk als tweede en derde.

Het NK Veiligste Chauffeur begon met een online fase met kennistoetsen en reactietests. Ook werd het rijgedrag gemeten via een mobiele app. De honderdtwintig beste chauffeurs streden vervolgens in twee halve finales in Rijssen en Gilze om tien plaatsen in de finale. Tijdens de finale op het TT Circuit Assen gaf een lastige manoeuvreeroefening uiteindelijk de doorslag.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden