Leeuwarder inbreker (19) moet horloge van 4000 euro vergoeden

Een Leeuwarder (19) is afgelopen dinsdag door de politierechter veroordeeld tot een half jaar cel voor heling en een inbraak.

De man zit al een celstraf van drie jaar uit voor een straatroof. Politierechter Klaas Bunk achtte bewezen dat de Leeuwarder op 7 september heeft ingebroken in een woning aan de Camminghastraat. Er werden een kluis, een laptop, vier horloges, waarvan eentje met een waarde van 3999 euro, en een ketting buitgemaakt.

Foto’s

De politie kwam bij de Leeuwarder uit omdat op de telefoon van een medeverdachte van de straatroof foto’s stonden van de kluis, twee horloges en de laptop. Volgens de Leeuwarder had een kennis de tablet bij hem achtergelaten. Dan had hij zich in elk geval schuldig gemaakt aan heling, stelde Bunk.

Hij moet voor de inbraak aan het slachtoffer 720 euro betalen. Ook het horloge van bijna 4000 euro moet hij vergoeden.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement