Leeuwarder Pathé-bioscopen klaar voor het nieuwe normaal: na 10 weken eindelijk weer open

De bioscopen mogen vanaf 1 juni weer open. Door de coronacrisis zijn ze al ruim twee maanden gesloten.

De heropening betekent niet meteen dat alles weer als vanouds is. Voorlopig mogen er minder mensen in de zalen en is er nog weinig aanbod aan nieuwe films. Tickets koop je voortaan online en schepsnoep is uit de schappen verdwenen, om eventuele besmettingshaarden bij voorbaat te elimineren.

Ondanks alle, door de overheid opgelegde beperkingen is Jan Paul Beverwijk, manager van de Leeuwarder Pathé-bioscopen Cinema en Tivoli, blij en opgelucht dat hij de deuren weer kan opengooien.

Al zijn 38 medewerkers bleven in beeld en zijn inmiddels intern opgeleid voor het ’nieuwe normaal’ in de cinema. Beide bioscopen zijn volledig ingericht op de ‘anderhalvemeter-richtlijnen’.

,,Ik denk dat we er klaar voor zijn, maar het zal zeker wennen zijn voor zowel bezoekers als voor onze mensen. Ze moeten er samen een juiste modus voor vinden, zodat naar de film gaan ook in deze lastige tijd een bijzondere belevenis blijft.

Benieuwd wat er allemaal is veranderd en welke films er gaan draaien? Bekijk dan het volledige interview met Jan Paul Beverwijk in de video.