Leeuwarder (34) krijgt werkstraf voor dreigen met gaspistool tijdens livestream: 'Ik ga je schieten'

De rechtbank in Leeuwarden FOTO LC

Een 34-jarige man uit Leeuwarden die begin januari via de website ‘Tagged’ iemand met de dood heeft bedreigd, is vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur waarvan 60 uur voorwaardelijk.

De verdachte had aan een andere man via een livestream een vuurwapen getoond en vervolgens „Ik ga je schieten” geroepen. Volgens de Leeuwarder valt de andere man hem en zijn dochter al jaren lastig. „Hij laat mij niet met rust”, zei hij.

Het wapen, een gaspistool, noemde hij „een leuk dingetje”, dat je volgens hem zo op de website Alibaba.com kunt kopen. „Je doet er niks mee, dat mag toch?”, vroeg de verdachte. Degene die bedreigd werd had aangifte gedaan, met als gevolg dat de man op een ochtend door een arrestatieteam uit zijn bed werd gelicht. „Ik lag nog te slapen”, zei de man knorrig.

„Een arrestatieteam belt niet aan”, reageerde de politierechter. Volgens de Leeuwarder heeft de andere man opnieuw contact met hem gezocht en hem op zijn beurt bedreigd. De rechter adviseerde om dan maar aangifte te doen, of in elk geval de incidenten te melden bij de reclassering.

De rechter legde de verdachte een verbod op het gebruiken van harddrugs op. Ook mag hij niet meer de site ‘Tagged’ bezoeken en mag hij geen contact zoeken met de man die hij bedreigde. Hij komt onder toezicht van de reclassering. Het slachtoffer had een schadevergoeding ingediend van liefst 20.000 euro. Die claim wees de rechter af.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden
Rechtbank