Leeuwarden in 2020 organisator landelijke dag van de kinderburgemeesters

De landelijke dag van de kinderburgemeesters wordt volgend jaar georganiseerd in Leeuwarden. Dat maakten kinderburgemeester Sienna van Borkulo en loco-kinderburgemeester Mees Kamminga zaterdag bekend op de landelijke dag in de gemeente Stichtse Vecht.

Door middel van een filmpje nodigden de twee alle kinderburgemeesters van Nederland uit om in 2020 naar de gemeente Leeuwarden te komen.

Zaterdag was het thema ‘we doen het samen’. De kinderen gingen in gesprek met beleidsmakers over het onderwerp ‘hoe kan ik mijn stem laten horen?’ en hielden zich bezig met spelen en sport. Het thema van deze dag is: ‘we doen het samen’ (leren participeren in de lokale democratie).

De landelijke dag van kinderburgemeesters is een initiatief van KinderrechtenNU.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende LC+-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze LC+-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder LC+, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement