Leerlingen CSG Comenius bestoken eigen school met ddos-aanvallen: 'Het benadelen van ongeveer 1650 personen is geen leuke grap'

Leerlingen van het CSG Comenius Mariënburg hebben DDoS-aanvallen uitgevoerd op hun eigen school. FOTO ANTON KAPPERS

Leerlingen van het CSG Comenius Mariënburg hebben ddos-aanvallen uitgevoerd op hun eigen school. Dat heeft de school in een mail aan ouders en leerlingen laten weten.

De problemen met internet en de systemen duren al ruim een week; 1500 leerlingen en 150 personeelsleden hebben er last van gehad. Van twee leerlingen is inmiddels bekend dat zij achter de aanvallen zitten. Met hen is inmiddels een gesprek gevoerd. Omdat de problemen nog niet gestopt zijn, bestaat het vermoeden dat er nog meer mensen bij betrokken zijn.

De veelal online lessen hadden ernstig te lijden onder het haperende internet, daarom werd besloten de hybride lessen maandag niet te streamen.

„Het benadelen van ongeveer 1650 personen is geen leuke grap”, zegt waarnemend rector Freek Polter in de mail. De zaak wordt door de school hoog opgenomen en er wordt overwogen om zware sancties op te leggen. „Via deze weg wil ik alle personen die op dit moment het leuk vinden om het systeem plat te leggen, vragen hiermee te stoppen.”

De school vraagt aan de leerlingen om het te melden als ze meer weten: „Aan allen die slachtoffer zijn, en dat is veruit de meerderheid, wil ik vragen om goed op te letten en door te geven als bekend is van iemand die het systeem saboteert.” De school is van plan om de schade op de daders te verhalen. Er is inmiddels contact gelegd met de politie. De school overweegt aangifte te doen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden