'Ik houd van deze fiets!': stickerplakker laat gekke boodschappen achter op Leeuwarder fietsen

FOTO INSTAGRAM PLAKFIETS

Als je in Leeuwarden je fiets ’s nachts buiten laat staan, kan het zo zijn dat je ‘s ochtends opeens een nieuwe sticker op je tweewieler ziet, met daarop een vreemde boodschap. De stickerplakker is sinds twee weken actief en niemand heeft een idee wie het is.

Het begon met een bericht op Facebook, waarop het leek alsof een fiets bijna gestolen was. Op een sticker stond met viltstift geschreven ‘Ik wilde net uw uw fiets stelen, maar toen kreeg ik een schuldgevoel’. Al snel volgden er meer plakkers, met daarop uiteenlopende berichten.

Even was het daarna stil, maar deze week was het weer raak. Dit keer worden de nog steeds bijzondere boodschappen afgesloten met ‘@plakfiets’, wat verwijst naar een Instagramaccount, dat naar alle waarschijnlijkheid van de stickerplakker is. De feed staat vol met enkel en alleen vreemde teksten op verschillende fietsen.

Op een staat de vraag ‘Hoe is het gesteld met het uithoudingsvermogen van uw fiets?’, terwijl een volgende ‘Wees dankbaar voor uw fiets’ zegt. Weer een andere beweert: ‘Uw fiets lijkt sprekend op mijn vriend. Helaas leeft Frans niet meer’.

Wie achter het account, en dus de boodschappen, schuilgaat is niet bekend. De persoon blijft voorlopig liever anoniem. Ook over het hoe en waarom van de actie is niets bekend. Per chat laat Plakfiets weten dat er verder geen kwade bedoelingen achter zitten en dat de Leeuwarder fietsen simpelweg zijn vrienden zijn.