Hogeschool Van Hall Larenstein is duurzaamste hogeronderwijsinstelling van Nederland

Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. FOTO ARCHIEF LC

Hogeschool Van Hall Larenstein mag zich een jaar lang de duurzaamste hogeronderwijsinstelling van Nederland noemen. Vrijdag kreeg de hogeschool de zogenoemde SustainaBul 2020 uitgereikt.

Jongerenorganisatie Studenten voor Morgen zocht uit in hoeverre het beleid van hogeronderwijsinstellingen daadwerkelijk is ingericht op duurzaamheid. In samenwerking met meer dan 35 studentenorganisaties en 60 studenten werden de 30 grootste instellingen voor hoger onderwijs getest.

Er werd gekeken naar de integratie van duurzaamheid binnen het onderwijs, het onderzoek en de bedrijfsvoering. Van Hall kwam het beste uit deze test en werd eerste, gevolgd door de Vrije Universiteit Amsterdam en Wageningen University & Research.

Van Hall behaalde 341 van het maximale aantal te behalen punten van 360. In de categorie onderzoek behaalde de hogeschool alle punten. Op slechts vier punten achterstand volgde de Vrije Universiteit.

In Nederland hebben alle hogescholen zich verbonden aan het uitdragen van de Sustainable Development Goals (SDGs) op hun studenten door het ondertekenen van het SDG Charter. Hiermee beloven zij bij te dragen aan het behalen van de SDGs in 2030.