Hit van zevenjarige Vienna uit Leeuwarden over de miljoen views

Het liedje Muito Linda van Vienna (7) uit Leeuwarden is al meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube. Het nummer van Vienna en haar vader Carlos Hogendorp is met name in Brazilië populair.

,,Dit is zeker een mijlpaal", zegt Hogendorp over het bereiken van de miljoen views. De Leeuwarder werd zes jaar geleden razend populair in het Zuid-Amerikaanse land , nadat hij met het televisieprogramma Tros Vermist op zoek ging naar zijn biologische ouders. ,,Maar deze aantallen heb ik zelf nog nooit meegemaakt. Wat dat betreft doet Vienna het beter dan haar vader."

Lees ook | Oi oi como cê tá? Lied van zesjarige Vienna uit Leeuwarden populair in Brazilië

Vienna zingt in het nummer een paar Portugese zinnen die aanslaan in Brazilië. Sinds de release in augustus is het nummer op meerdere Braziliaanse radiostations te horen. Daarnaast kreeg Vienna veel berichten van artiesten, zowel uit Brazilië als uit Nederland. Ook in Portugal en sommige landen in Afrika wordt het nummer vaak aangeklikt.

Favoriete kindervloggers

Volgens Hogendorp houdt Vienna het aantal views goed in de gaten. ,,Ze kan al tellen en vergelijkt de aantallen met haar favoriete kindervloggers. Dan kijkt ze mij soms met grote ogen en een brede lach aan."