Hema Zuiderburen opent vrijdag in nieuwe pand

Het pand waar de nieuwe Hema komt. FOTO GOOGLE MAPS

De HEMA in de Leeuwarder wijk Zuiderburen opent vrijdag de deuren van de nieuwe vestiging in de voormalige kinderopvang aan het Hop.

De winkel was al jaren gevestigd in het centrale wijkwinkelgebouw aan de Kruisdobbe, waar ook de Jumbo in zit. De Jumbo wilde graag uitbreiden en het pand van Sinne Kinderopvang, tegenover de oude winkel, stond leeg. Dat pand moest eerst nog wel verbouwd worden.

Er is nu zo’n 370 vierkante meter winkelruimte beschikbaar, daarmee is de winkel een stuk groter dan de oude vestiging. De winkel is ingericht volgens het HEMA-concept dat spullen in ‘werelden’ bij elkaar staan. Dat maakt het volgens HEMA in één keer duidelijk waar klanten in de winkel moeten zijn. Ook heeft deze winkel een eigen gebaksafdeling.

Het gebouw aan het Hop werd in 2010 in gebruik genomen als kinderopvang Bolderburen van SKL, maar moest in 2016 de deuren al weer sluiten, omdat de crèche financieel niet meer uit kon. Later kwam het gebouw nog in gebruik als tijdelijke buitenschoolse opvang van Sinne Kinderopvang.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden