Geslaagde leerlingen coronaproof in het zonnetje gezet met 'walk of fame'

Geen schouderklopjes, handdrukken of knuffels voor de geslaagde leerlingen van CSG Comenius locatie Zamenhof in Leeuwarden. Met een ‘walk of fame’ vonden hun leerkrachten toch een manier om de scholieren in het zonnetje te zetten.

Normaal gesproken waren de 140 leerlingen van de acht examenklassen naar school gekomen om hun cijferlijst op te halen en felicitaties in ontvangst te nemen. Vanwege de coronamaatregelen zat dat er dit jaar niet in. Daarom werd besloten de scholieren in etappes naar school te laten komen.

Trots

,,De leerlingen lopen individueel door een gang die we de ‘walk of fame’ hebben genoemd”, zegt leerlingcoördinator Carlo Rietdijk. ,,De gang is aangekleed met ballonnen, slingers en vlaggen. Onderweg krijgen ze hun voorlopige cijferlijst mee en lopen ze langs hun leerkrachten. We hopen de leerlingen zo een trots gevoel te kunnen geven over de jaren die ze hier op school hebben gezeten.”

Vmbo-leerlingen René Kok en Ryan Scholte uit Leeuwarden waren blij verrast met het initiatief van de school. ,,Het is apart dat je afstand moet houden, maar het was wel heel vreugdevol”, zegt Scholte. ,,Jammer dat we nu niet weten hoe het is om examens te moeten maken. Je mist de spanning en de feestjes.”