Gemeente koos voor beheersing in plaats van handhaving bij Cambuurfeest

Uitzinnige Cambuursupporters. FOTO JACOB VAN ESSEN

Er is vrijdagavond voor gekozen om niet te handhaven op de coronaregels bij het spontane promotiefeest van Cambuur. ,,We hebben gekozen voor de-escalatie”, aldus een woordvoerder.

Zo’n tweeduizend mensen (bron: gemeente Leeuwarden) verzamelden zich gisteravond bij het Cambuurstadion om de terugkeer van de club naar de eredivisie te vieren. Waar er aan het begin van de avond zo’n honderd supporters op het Cambuurplein waren, groeide dat aantal met name na de rust snel. ,,Er is continue gemonitord via de camera’s. Omdat het ging om een grote groep mensen is er voor gekozen om het beheersbaar te houden in plaats van te handhaven”, zegt woordvoerder Rob Leemhuis. ,,En is er gestreefd naar een beheersbare afbouw. En dat is gelukt, om elf uur ‘s avonds was het plein weer leeg.”

,,Het is niet goed te praten dat er zoveel mensen kwamen. Dat had niet gemoeten. We hebben vooraf ook mensen opgeroepen om thuis te blijven. En veel mensen zijn ook thuis gebleven”, vervolgt Leemhuis, die stelt dat de samenkomst en het feest ‘ordelijk’ is verlopen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden
Promotie Cambuur
Cambuur