Geen boete voor ‘illegaal geopend’ café ’t Wap in Leeuwarden, maar bij een volgende overtreding komt er een dwangsom

Café 't Wap in Leeuwarden. FOTO GOOGLE STREETVIEW

De eigenaar van Café ’t Wap in Leeuwarden heeft geen boete gekregen nadat hij op 15 januari open zou zijn geweest. Wel kreeg hij een last onder dwangsom opgelegd.

Op 15 januari deden politie en stadstoezicht een inval bij ’t Wap. Er werden vijftien mensen aangetroffen in het pand. Volgens de gemeente was er sprake van illegaal gokken en werd er een ruimte gebruikt die niet ‘vergund was’. Ook was er volgens de gemeente een heel systeem met camera’s en op afstand te openen deuren om mensen stiekem naar binnen te laten en werd er wiet gerookt. Sinds oktober is de horeca gesloten in verband met corona.

Als de eigenaar van ’t Wap in de toekomst nog een keer mensen in zijn zaak heeft, dan gaat de gemeente wel een boete opleggen, oftewel een dwangsom van 1000 tot 2500 euro per overtreding.

Behalve de ‘last tot dwangsom’ zijn de Kansspelautoriteit, de Voedsel- en Warenautoriteit en het Openbaar Ministerie geïnformeerd door de gemeente.

Eigenaar Richard van Gelderen ontkende in de Leeuwarder Courant dat hij stiekem open was. Volgens hem gebruikt hij zijn kroeg als huiskamer en had hij slechts enkele vrienden op bezoek. In een andere ruimte die via het café te bereiken was, hield zijn broer een pokeravondje met vrienden. Van Gelderen zelf zou niet hebben geweten hoeveel mensen daar aanwezig waren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden
Coronavirus