Friesland College stopt met excursies naar buitenland vanwege coronavirus

Foto: Shutterstock .

Het Friesland College stopt alle excursies naar het buitenland vanwege het coronavirus. Dat meldt de school op haar website. Ook als het gaat om een excursie naar een regio die op dit moment nog geen risicogebied is.

De school vindt het risico dat er iets misgaat met een grote groep te groot. ,,Eventueel al gemaakte kosten of kosten in verband met annulering zullen worden vergoed.”

Als het om een kleinere groep studenten gaat – minder dan tien – die naar een gebied wil dat niet als risicogebied geldt maakt het Friesland College per geval een afweging.

Buitenlandse stages: alleen naar veilige gebieden

Buitenlandse stages naar risicogebieden gaan ook niet door, maar stages naar gebieden die niet als risicogebied gelden wel. ,,Studenten die in een risicogebied zitten kunnen er, voor zover de lokale situatie dat toestaat, voor kiezen om terug te komen naar Nederland”, schrijft de school. ,,Als studenten in een ander – momenteel veilig – gebied op stage zijn en ze willen terugkomen, dan werken we hier aan mee.”

Bezoek van buitenlandse gasten afkomstig uit een risicogebied wordt geannuleerd. ,,In andere gevallen blijft de buitenlandse gast gewoon welkom.”

home
net-binnen
menu