Feest in Leeuwarden: bewoners van Azaleastraat verdelen 400.000 euro Postcode Loterij

Gaston Starreveld. Foto: Roy Beusker

Het was onlangs feest in de Azaleastraat in Leeuwarden: elf inwoners wonnen de Straatprijs van de Postcode Loterij. Ambassadeur Gaston Starreveld bracht ze het heuglijke nieuws in een videogesprek.

Winanda en John waren de grootste winnaars, zij kregen een cheque van liefst 125.000 euro. Ze willen er vloerverwarming van aanleggen en andere mensen helpen. Voor bewoners Dennis en Kimberley was er ieder 25.000 euro, voor de kinderkamer en een motor voor Dennis.

En ook voor inwoner Jelmer en zijn vrouw was er een cheque van 25.000 euro, met dat geld weten ook zij (of zijn het toch de kinderen?) wel raad: „De kinderen willen heel graag een hond. Dit kan nu”, zeiden ze.

In totaal werd er negen keer 25.000 euro gewonnen, één keer 50.000 euro en dus één keer 125.00 euro, ook won een bewoner een auto. De uitreiking is op 18 april vanaf 20:00 uur te zien in het programma Eén tegen 50 op RTL 4.

Vorige maand was het nog raak in Joure , daar werd de Straatprijs verdeeld over achttien bewoners. Starreveld toog toen ‘s ochtends bij het krieken van de dag naar Joure om stiekem cheques door de bus te gooien en bloemetjes neer te leggen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden