Een van twee reeën overleefde avontuur in Leeuwarden niet

Foto Dierenambulance

Een van de twee reetjes die zaterdag gevangen werden vlakbij het Vliet in Leeuwarden heeft het avontuur niet overleefd. Dat meldt Dierenambulance De Wissel.

Pal achter snackbuffet het Vliet stonden ze zaterdagochtend, twee reetjes. Zomaar op een parkeerterrein, tussen de huizen.

Besloten werd de dieren te verdoven en uit te zetten in het Leeuwarder Bos. Daarvoor moesten ze wachten op politiemedewerkers met verdovingsgeweren uit Groningen en Meppel. Een uur lang wisten Dierenambulance en andere agenten de dieren op hun plaats te houden in een plantsoentje.

De verdoofde reetjes werden naar het Leeuwarder bos gereden. Omdat het lang duurde voordat de twee bokjes wakker werden, heeft een toevallig passerende dierenarts een infuus aangelegd. De reetjes zijn vervolgens levend achtergelaten door de medewerkers van de dierenambulance.

Toen zij later op de avond nogmaals gingen kijken hoe het met de beestjes gesteld was, bleek een daarvan doodgegaan te zijn. Medewerker Adriaan van der Kooij van Dierenambulance De Wissel denkt dat stress of een slechte conditie de oorzaken kunnen zijn. „Het doet wel pijn, je hebt er met z’n allen zo hard aan gewerkt”, zegt hij over de overleden ree.