Een 'sterrentafel', nieuwe speeltoestellen en een fietstocht: 22 initiatieven in Noordwest-Friesland ontvangen subsidie

Sterrentafel. FOTO PROVINSJE FRYSLÂN

22 initiatieven in de regio Noordwest-Friesland krijgen in totaal ruim 250.000 euro uit het Iepen Mienskipsfûns (IMF) van de provincie Fryslân.

Zo gaat er 10.000 euro subsidie naar het plan om het sportpark in Mantgum te verduurzamen en is er ook 10.000 euro beschikbaar gesteld voor het organiseren van een fietstocht door de gemeente Waadhoeke. Ook krijgt Biljartvereniging De Stins 10.000 euro om de nieuwe ruimte voor ouderen vanaf 55 jaar geschikt te maken voor het biljarten.

In Leeuwarden krijgt Stichting Sociaal-Cultureel Centrum Ien en Mien 9990 euro om de (versleten) toestellen, zoals een ringinstallatie, klimraam, baskets en turnbok te vervangen. In Wier wordt er met behulp van een subsidie van 7500 euro een ‘sterrentafel’ gemaakt in de Lauta Nachttun. Door te draaien aan de instelbare sterrenschijf wordt de actuele sterrenstand zichtbaar voor bezoekers en kunnen hemellichamen (sterrenbeelden) worden herkend.

De tweede aanvraagperiode van de IMF subsidie loopt nog tot en met 20 mei 2021. Projecten die bijdragen aan de leefbaarheid van een wijk, dorp of eiland kunnen in aanmerking komen voor de subsidie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden