Drie finalisten Leeuwarder Ondernemersprijs bekendgemaakt

Van links naar rechts: Gert-Jan Winkeler, juryvoorzitter, Douwe Faber (Ekwadraat), wethouder Friso Douwstra, Henk Schonewille (Wafilin Systems), Casper Lemmen (Grenzelooswerk) en Lennard Drogendijk, voorzitter De HET. Foto: Robbert Evers

Wethouder Friso Douwstra van de gemeente Leeuwarden heeft maandag de drie finalisten voor de Leeuwarder Ondernemersprijs ‘De HET’ 2020 bekendgemaakt.

De bedrijven Ekwadraat, Wafilin Systems en Grenzelooswerk maken kans op de ondernemersprijs, waarbij innovatie centraal staat.

De finalisten gaan komende maand een speciaal traject in om hun ondernemersvaardigheden te verbreden. Op 10 februari is de finale en pitchen de finalisten hun bedrijf voor de jury en Commerciële Club Leeuwarden. Hierna kan ook het publiek zijn of haar stem uitbrengen op de finalisten. Het bedrijf dat de meeste punten scoort op de pitch, de publieke score en de jurybeoordeling wint. De bekendmaking van de winnaar zal plaatsvinden tijdens de BCDN beurs in het WTC te Leeuwarden op 25 maart 2020.

Vorig jaar is de Leeuwarder Ondernemersprijs gewonnen door Bureau Schmidt.