Coronapatiënt (80+) op intensive care in MCL overleden

De ingang van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL).

De coronapatiënt die zondag in het Leeuwarder ziekenhuis MCL op de intensive care werd opgenomen, is in de nacht van zondag op maandag overleden.

Lees ook | Eerste coronapatiënt aan beademing op intensive care MCL Leeuwarden

De man van in de tachtig komt uit de gemeente Leeuwarden en lag aan de beademing op de intensive care in het MCL. Volgens de familie was de gezondheid van de man goed, totdat hij besmet raakte.

De afgelopen dagen werden tien mogelijk besmette mensen opgenomen op de speciale afdeling M van het MCL. Negen van hen bleken niet geïnfecteerd. Van degene die wel besmet bleek, worden leeftijd, woonplaats en geslacht om privacy-redenen niet bekendgemaakt. Zondag meldde woordvoerder Gerard Akkerman van ziekenhuis MCL dat het in ieder geval niet om een MCL-medewerker ging die op de intensive care werd opgenomen.

Het RIVM maakte maandagmiddag bekend dat er sinds zondag nog 4 patiënten zijn overleden aan COVID-19. In totaal zijn er in Nederland nu 24 mensen gestorven aan de ziekte. De gemiddelde leeftijd van de overledenen is 79 jaar, blijkt uit gegevens van het RIVM. Er zijn in totaal 205 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

Maandagochtend maakte de GGD Fryslân drie nieuwe bevestigde coronapatiënten bekend. Het aantal besmettingen in Friesland staat daarmee momenteel op 14. Landelijk zijn er 278 nieuwe bevestigde patiënten bijgekomen, in totaal zijn er 1413 positief geteste personen. Dat meldt het RIVM maandag.

home
net-binnen
menu