Cambuurstadion op zijn vroegst eind 2021 klaar

Het nieuwe Cambuurstadion waar Cambuur vanaf januari 2022 gaat spelen. Architect Ludo Widdershoven

Niet eerder dan ná de winterstop in het seizoen 2021-2022 speelt Cambuur in het nieuwe stadion. De verwachte oplevering is opnieuw uitgesteld.

Het is niet de eerste keer dat er wordt geschoven met de verwachte oplevering. In juni 2018 hoopten gemeente, Cambuur en de ontwikkelaars nog dat het stadion in de eerste helft van 2021 kon worden opgeleverd. Vorig jaar schoof die datum al op: eerst was de hoop nog dat het stadion bij de start van 2021-2022 klaar zou zijn, later werd dat oktober 2021. ,,Voor ons was het geen verrassing”, reageert Ard de Graaf van Cambuur. ,,Ook omdat oktober 2021 intussen het ideaal scenario was.”

‘Kan gebeuren’

Mocht deze planning gehaald worden, dan betekent dat er op zijn vroegst na de winterstop gevoetbald kan worden in het nieuwe stadion. ,,Met zo’n groot project kan dat gebeuren”, stelt De Graaf. ,,Het is niet ideaal voor een betaald voetbalclub, maar als het zo is, dan is het zo. Ook FC Groningen verhuisde halverwege het seizoen naar een nieuw stadion.”

De reden voor de vertraging zit ‘m in het feit dat procedures en het aanvragen van vergunningen langer duurt dan was verwacht.

McDonald’s ook later

Het stadion is niet het enige project binnen de plannen dat later opgeleverd wordt. De McDonald’s zou in de zomer van dit jaar al open gaan volgens de planning uit 2019. Dat is nu uitgesteld naar begin 2021, en ook de supermarkten worden maanden later opgeleverd in de nieuwste planning.