Buurtonderzoek na schietincident in Bloemenbuurt in Leeuwarden

De politie hield donderdagavond een buurtonderzoek in de Bloemenbuurt. Foto: AS Media

De politie heeft donderdagavond in de Bloemenbuurt in Leeuwarden een buurtonderzoek gehouden en een getuigenoproep gedaan na een ruzie waarbij geschoten zou zijn. Daarbij is een man van 37 uit Leeuwarden gewond geraakt.

Het incident speelde zich al af op pinkstermaandag maar het slachtoffer stapte pas donderdag, drie dagen later, naar de politie met verhaal dat hij was neergeschoten. Er zou een of meerdere keren op hem zijn geschoten met een vuurwapen.

Er zouden volgens het slachtoffer meerdere personen betrokken zijn geweest bij de ruzie, die rond kwart over negen plaatsvond op de Goudenregenstraat, ter hoogte van de afslag naar de Meidoornstraat.

Waarom de man pas donderdag de politie inschakelde, wist een politiewoordvoerder niet. Ook over de aanleiding van de ruzie en de aard van de verwondingen van de man is niets bekend. De woordvoerder kon donderdagavond alleen bevestigen dat het slachtoffer zich na het incident onder medische behandeling heeft laten stellen. ,,Er zijn nu vooral heel veel vraagtekens over wat er precies is gebeurd. Daar doen we onderzoek naar.’’