Buma: coronacrisis met z'n allen zien te beheersen

De crisis door het coronavirus moeten we met z'n allen zien te beheersen, zegt burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden. ,,In de eerste plaats is dat eigen verantwoordelijkheid.'' Hij staat achter de maatregelen van kabinet tegen coronavirus.

,,Het zijn maatregelen die op advies van deskundigen worden genomen. Wat mij betreft is dus van belang dat we nu ook in Nederland volgens deze manier gaan werken'', aldus Buma.

De maatregelen scheppen duidelijkheid volgens hem. ,,Er wordt nu gekeken door de deskundigen van de Veiligheidsregio bijvoorbeeld wat precies de grens is. Ik merk in de praktijk dat het alleen maar makkelijker is geworden. Omdat iedereen vroeg, gaat het door of niet. Je hebt nu een richtlijn en vervolgens zal je zelf moeten kijken: hoe groot is deze manifestatie, kan ik hem laten doorgaan of niet. Daar wordt ook naar gekeken, want het speelt op heel veel terreinen.''

Opvang asielzoekers gaat niet door

Het COA maakte donderdagmiddag bekend dat de opvang van 600 asielzoekers in het WTC Expo Leeuwarden voorlopig niet doorgaat. Buma stelde even eerder op de middag dat de opvang een van de dingen was die bekeken moeten worden aan de hand van de nieuwe richtlijnen van het kabinet en dat hij daarover contact heeft met het COA.

Lees ook | Noopdvang in WTC in Leeuwarden gaat voorlopig niet door

home
net-binnen
menu