Bromfietser (20) rijdt zonder koplicht op 'verdachte' bromfiets

(Stockfoto LC.NL) LC/Arodi Buitenwerf

Een 20-jarige bromfietser is donderdagavond staande gehouden door de politie omdat hij reed zonder rijbewijs, zonder koplicht en de kentekenplaat van de bromfiets niet bij het voertuig hoorde.

Op de Insulindestraat in Leeuwarden viel de bromfietser op, omdat zijn koplicht niet aan stond. Bij controle kwam de verkeerde kentekenplaat aan het licht. De bestuurder wilde niet vertellen hoe het kon dat de kentekenplaat niet klopte en van wie hij de bromfiets had gekocht.

Bovendien had de 20-jarige man geen rijbewijs, daarvoor heeft hij proces-verbaal gekregen. Ook wordt hij verdacht van heling. De bromfiets heeft de politie in beslag genomen om onderzoek te doen naar waar de bromfiets precies vandaan komt.

Tijdens het onderzoek is het framenummer van de ‘bromfiets’ achterhaald, dit bleek een snorfiets te zijn. De eigenaar van het voertuig (niet de bestuurder) kreeg het voertuig retour. De 20-jarige bestuurder heeft proces-verbaal gekregen voor het rijden zonder rijbewijs, rijden met een vals kenteken en het overschrijden van de maximumsnelheid.