Britt Dekker met paard George en Helmut Lotti maken line-up Friesian Proms 2020 compleet

Britt Dekker met haar schimmel George. FOTO SCORPIO B.V.

Presentatrice, mediapersoonlijkheid en dressuuramazone Britt Dekker komt met haar paard George naar de Friesian Proms. Ook de Belgische zanger en pianist Helmut Lotti sluit zich aan bij het 250 man tellende team achter de concert- en showavonden.

Eerder was al bekend dat de tientallen paarden de piste delen met dat Marcel Veenendaal (leadzanger DI-RECT), The Broadway Brass band en The BlueBirds met Elske DeWall. Dekker en Lotti maken de line-up van de vijfde editie van de Friesian Proms compleet die plaatsvindt op 9 en 10 januari.

,,Britt Dekker gaat een exclusief optreden geven’’, vertelt producer van de voorstelling Folkert Langhout. ,,Op het nummer The Piano Man gaat ze samen met amazone Judith Pietersen een kür rijden. Helmut Lotti gaat onder andere nummers van Queen en Elvis zingen’’

Dekker rijdt de kür met haar schimmel George. Het dier dat ze van Talpa-baas John de Mol als ‘salaris’ kreeg. Eerder schitterde Dekker al met het paard in de film Whitestar. Maar de grootste droom van de presentatrice is om het hoogste niveau in de dressuursport te halen.

De kaartverkoop gaat snel, vrijdagavond is al bijna uitverkocht. Naast de muziek- en showavond vindt ook de Hengstenkeuring van het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek (KFPS) weer plaats, waarvan de zaterdag uitverkocht is . ,,Je hebt een paardenshow of een concert. De combinatie is uniek in deze vorm.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden