LEEUWARDEN Bouwbedrijf Dijkstra Draisma heeft maandagmiddag de eerste palen geslagen voor de supermarkten Jumbo en Aldi aan de noordkant van het WTC-complex in Leeuwarden.

Hiermee is een grote gebiedsherinrichting in gang gezet, die ruimte moet bieden aan een nieuw Cambuurstadion met winkels, horeca en gebouwen voor vrijetijdsbesteding. Wethouders Hein de Haan, Friso Douwstra, de bouwers en supermarktvertegenwoordigers verzamelden zich maandag in de stromende regen bij de onthulling van een bouwbord.

Jumbo en Aldi hopen eind april of begin mei hun deuren te openen, zo laten zij weten. Aldi en Jumbo worden ieder eigenaar van hun eigen winkelruimtes. Jumbo krijgt ook nog een derde verkoopruimte, waarin zich bijvoorbeeld een drogisterij, bloemen- of drankenzaak zou kunnen vestigen. Welke huurder er precies in komt, is nog niet duidelijk.

Jumbo zal zijn deuren op de oude locatie aan de Snekertrekweg waarschijnlijk in april sluiten. Dijkstra Draisma heeft dit gebouw overgenomen en mag hier ruim 160 appartementen bouwen. Het bedrijf is nog geruime tijd bezig om dit plan uit te werken samen met de gemeente. ,,We hopen nog dit jaar met ideeën naar buiten te kunnen komen’’, laat wethouder De Haan weten.

McDonald’s zal ook spoedig beginnen met bouwen nabij de Elfstedenhal. Burgemeester en wethouders schreven vorige week in hun begroting bovendien de verwachting uit dat de bouw van het Cambuurstadion begin 2021 los kan. De gemeente is hier echter niet zelf verantwoordelijk voor.

,,Het is nu aan de SOC’’, zegt De Haan. Dit is een samenwerkingsverband waarin ontwikkelaar Wyckerveste een hoofdrol heeft.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Leeuwarden
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct