'Bloemenmeisje' Wendy Kroeze en vaccinatiescepticus Frank Ruesink spreken op demonstratie in Leeuwarden

De foto van bloemenmeisje' Wendy Kroezen uit Nijmegen bij het protest in Den Haag ging het hele land door. Foto: ANP

Psychologe Wendy Kroeze, beter bekend als het ‘bloemenmeisje’, vaccinatiescepticus Frank Ruesink, oud-politieman Abe Dijkstra en visser Jan Hendrik Rademaker zullen zondag spreken op de geplande demonstratie tegen de coronamaatregelen in Leeuwarden.

Kroeze kwam in het nieuws als de vrouw die tijdens een protest in Den Haag met mondkapjes over haar borsten en bloemen in haar hand oog in oog met de Mobiele Eenheid van de politie stond. De Nijmeegse is tegen de coronamaatregelen.

Friese oud-politieagent Abe Dijkstra was bij datzelfde protest, op 21 juni, en zal ook spreken over zijn afkeer van de maatregelen. „Hij heeft toen, net als Wendy, ook klappen gekregen, terwijl hij daar gewoon was om vreedzaam te demonstreren”, vertelt Martin Mourik uit Wolvega, organisator van het protest.

Een andere spreker is Jan Hendrik Rademaker, een visser uit Groningen. „Ook de visserij wordt getroffen door de maatregelen, daarover zal hij zich laten horen”, aldus Mourik. Dan is er nog een vierde spreker: Frank Ruesink, een vaccinatiescepticus die zich regelmatig in het openbaar uitspreekt tegen vaccinaties.

Demonstratie bij Oldehove, vervolgens mars

Het is de bedoeling dat er zondag van 14:00 tot 17:00 uur gedemonstreerd wordt bij de Oldehove. Hier zullen de sprekers hun woordje doen en vervolgens is er een mars door de binnenstad.

De vervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân, Jeroen Gebben, heeft inmiddels laten weten dat de demonstratie zondag door mag gaan „mits de aanwezige personen te allen tijde ten minste 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden”.

loading